BsGW

Als huurder van een zelfstandige woonruimte krijg je ook te maken met de gemeentelijke belastingen. Zo zul je aangeslagen worden door BsGW die namens de gemeente en het waterschap de heffing en inning van de gemeentelijke en waterschapsbelasting verzorgt. Je betaald dan voor oa.: het afvoeren van afval en zuiveren van gebruikt water. Meer informatie over BsGW vind je hier https://www.bsgw.nl/nl/veel-gestelde-vragen/

afval

En nu we het toch over het afvoeren van afval hebben. In Maastricht kun je je huishoudelijke afval alleen aanbieden in de daarvoor bestemde rood witte vuilniszakken. Deze koop je oa bij de servicebalie van de Albert Heijn. Meer verkooppunten check je hier.

Op deze restafvalzakken staat aangegeven wat er wél en niet in mag. Het afval dat niet in de restzak, zoals papier, plasticverpakkingen, drankkartons en blik, mag breng je naar een milieuperron bij jou in de buurt. De dag waarop je de zak aan de straat mag zetten verschilt per wijk. Klik hier voor de afvalkalender van jouw wijk.

Je vuilniszak zolang in de gemeenschappelijke ruimte laten staan terwijl jij een weekend weg bent is niet fris en voor niemand leuk. Dus wanneer je geen zin of tijd hebt om te wachten op de gemeentelijke afhaal dag en je wil direct van rood witte vuilniszak af à Vraag dan een milieupas aan en breng je rest zak op ieder gewenst moment naar het dichtstbijzijnde milieupark.

Top